HIFU lifting är en ny, effektiv och säker metod för att föryngra ansiktshuden, vilket gör att du kan vända tillbaka klockan på 60 minuter och få en yngre hud med förbättrad fasthet, spänst och elasticitet. 

HIFU eller High Intensity Focused Ultrasound stramar upp och lyfter ansiktshuden. Vill du ha en behandling med hudföryngrande effekt, ansiktslyft och rynkreducering utan kirurgi? Då passar HIFU  dig perfekt!

Vid HIFU behandling använder man högintensivt ultraljud som tränger igenom det yttersta hudlagret och arbetar med huden och muskulaturen på djupet. HIFU, till skillnad från lasern som behandlar på ytan, når djupare in i huden och ger ett bättre och långvarigare resultat. HIFU generar värmeenergi till de djupare hudlagren, vilket i sin tur triggar igång en ordentlig kollagensyntesökning i vävnaden. Detta leder till en ökad spänst, fasthet och även förbättrad elasticitet. Tillsammans ger dessa effekter en vacker och synlig lyft på ansiktet och hjälper att definiera konturer.  

Vad är det som händer under behandlingen?

Vid behandling av ansiktshuden framkallas koagulering i tusentals små punkter på 2-3 olika djup, vilket resulterar i omedelbar sammandragning av vävnaden. Behandlingen bidrar till att stimulera ny kollagenbildning, vilket leder till en långvarig hudföryngrande effekt. HIFU arbetar fokuserad på 3 olika djuphet för ansikte: 4,5mm, 3mm, 1,5mm och på 3 olika djuphet på andra delar i kroppen: 13mm, 14mm 15mm.

Behandlingen med HIFU påverkar inte melanin och hemoglobin i huden, vilket gör den passande för alla hudtyper. Efter HIFU behandlingen behöver du inte ta en paus i ditt sociala liv, eftersom HIFU har en fraktionell energi, vilket fungerar utan att skada din hud och omgivande vävnad.

Du märker det första resultatet direkt efter behandlingen och de verkliga förändringarna kommer du att se efter 3 månader. Under den tiden kommer kollagensyntesen att sättas igång och de nya kollagentrådarna kommer att bildas och stärkas. Det räcker med 1 behandling, men vid mycket slapp hud rekommenderas det att upprepa behandlingen efter 3 månader. För att underhålla effekten kan du upprepa behandlingen 2-3 gg under ett år.

HIFU rekommenderas för dig som har slapp hud i alla kroppsområden och slapp käklinje, hängande påsar under ögonen och ögonbryn, dubbelhaka, slapp hud runt hals, fina linjer och rynkor, ojämn hudton eller struktur och stora porer.