Varför är det bättre med laser än att själv ta bort håret?

Du har säkert själv provat att raka, plocka eller vaxa bort håret du helst vill slippa. Problemet är att det kan ge dig irriterad hud och ökad behåring med kraftigare hårstrån. Dessutom måste behandlingen upprepas och inte sällan dagligen, för att resultatet ska bestå. Ett mer effektivt, och i de flesta fall permanent, sätt att bli av med oönskad hårväxt är med hjälp av laser. Du får samma resultat ­– släta, lena ben – och minskar risken för irriterad hud. Det går även att ta bort oönskad hårväxt i ansiktet liksom på andra delar av kroppen. Du får inte vara i solen innan eller efter behandlingen då pigmentcellerna inte får vara aktiva. Sol skydd kan man använda men får du meddela oss att använda rätt maskin på din behandling. 

Att ta bort oönskad hårväxt är en lång process som kräver upprepade behandlingar då man inte vet vilken fas håret befinner sig i. Upprepade behandlingar med fyra till åtta veckor mellan varje behandling rekommenderas, och vanligtvis gör man mellan sex till åtta behandlingar innan resultatet är definitivt.

 

Hur funkar en behandling – och är hårborttagningen permanent?

När lasern ger ifrån sig energi som omvandlas den till värme som går ner i hårsäcken och förstör håret. Man skulle kunna tro att det gör ont, men det gör det inte! Laserpulserna kan kännas som korta, små stick under själva behandlingen och efteråt kan en del uppleva samma känsla som efter en lätt solbränna. Behandlingen tar alltifrån några minuter upp till en timme. Mellan sex till åtta behandlingar brukar ge en resultat på hårborttagning men precis som i allt annat så är resultatet individuellt. För vissa går det fortare, för andra kan det ta längre tid. Hårborttagning med laser är permanent men man kan aldrig ge en hundraprocentig garanti – mycket kan påverka, som till exempel en graviditet eller andra hormonförändringar.

Det är även viktigt att sköta om det behandlade området mellan behandlingarna. Sola inte alls, och undvik gärna att bada bastu eller träna dig svettig under det närmaste dygnet efter din behandling.

Laser Maskiner:

Capius 810 nm DiodLaser

Epilia 808 nm DiodLaser + RF

Epilia Diodlaser är en metod som är skonsam och nästan intill helt smärtfri för de flesta människor, i vilket två källor samarbetar med varandra, diodlaser och radiofrekvens för att ge en permanent hårborttagning.

Med Epilia kan vi behandla i stort sätt alla hud och hårtyper (ljusare hår och mörkare hår). Maskinen har även ett inbyggt kylsystem och arbetar extremt snabbt vilket garanterar en komfortabel behandling.

Hela kroppen kan behandlas och det passar både kvinnor och män. Finns inga bieffekter med behandlingen.

Kombination på enstaka behandlingar får du 20% rabatt på totala summan.

Vi utformar personliga paketlösningar för hårborttagning genom att kontakta oss för paket bokning med bästa pris.