HÅRBORTTAGNING

Permanent Hårborttagning

Hur fungerar det?

Biostimulering är ytterst rent ljus som påverkar cellfunktioner och stimulerar kroppens eget immunförsvar. Principen är lika enkel som genial. Hjälp till självhjälp.

Vad är en laser?

En laser är en ljuskälla som avger ytterst rent ljus. Med rent ljus menas här att ljuset har en enda våglängd, på samma sätt som att ljudet från en flöjt har en enda ton och därmed är renare än ljudet från exempelvis en burk med stenar som skakas. Laserljuset har – precis som en flöjtton – långa sammanhängande vågor. Lasrar kan göras starka eller svaga.

Mörkt hår

Med en uteffekt på 600W och möjligheten att välja en energistyrka mellan 5 – 120 J/cm² är detta en av marknadens absolut mest kraftfulla diodlaser. Utför snabba behandlingar med en behandlingshastighet på upp till 10 Hz (10 pulser per sekund), ca. +66% snabbare än de vanliga IPL-systemen. Hårborttagning på våglängd 810nm är mycket effektivt då all energi koncentreras på just hårrötterna.

Ljust, Grått hår och Fjun?

Med Epilia Diodlaser + RF (320W 808 nm) ökar möjligheten att behandla även ljust/grått hår och fjun, tack vare kombination av RF och laser. Hos oss kan man få permanent hårborttagning på alla hårtyper, och nästintill smärtfritt med våra hårborttagningsmaskin. Epilia hårborttagningsmaskin är nog världens säkraste diodelaser, risken att ”bränna” en kund är i stort sett obefintlig. Med Epilia kan man behandla stora områden väldigt snabbt, betydligt snabbare och säkrare.

Skillnaden:

Det som gör Epilia unik är den arbetar med två olika energikällor, Laser och Radiofrekvens (RF) som skapar en synergieffekt. De två olika typerna av energikällor kompletterar och samverkar med varandra och ger en mycket bra hårborttagningsresultat. Det innebär att vi kan arbeta med en relativt reducerad laserstyrka jämfört med andra maskiner. Det ger en oerhörd säkerhet på de flesta hud och hårtyper. (Även mörk och solbrun hud då man kan reducera laserljuset och höja radiofrekvensen).

Hur går behandlingen till?

Laserljuset kommer ut från en så kallad prob (liknar en penna). Man håller då bara änden av proben mot det ställe där man behandlar. Beroende på lasertypen i fråga så tränger ljuset in mellan 1 och 5 cm i vävnaden. Allt efter hur djupt in problemet sitter och på hur stor yta man behandlar över så tar en behandling mellan någon minut och en halvtimme.

Gör det ont?

Nej, snarare tvärt om. Laserbehandling är mycket avslappnande. Däremot kan det hända att en smärta kan öka eller uppträda 6 – 24 timmar efter en behandling. På Refresh Clinic & Beauty Center i Eskilstuna så tar vi hand om din hårborttagning på ett smärtfritt och smidigt sätt.