Fractional CO2 laser är en djupgående laserbehandling mot bland annat rynkor, pigmentering, acneärr eller bristningar. Denna behandling avlägsnar effektivt hudlager genom en kontrollerad, fraktionerad metod. Hud kolumner uppstår, med ett intakt hudlager under som genast främjar läkning och återuppbyggnad av ny hudvävnad

Fractional Co2 Laser är den bästa engångsbehandlingen för en jämnare, spänstigare och fastare hud med en jämnare hudton och struktur. Huden fortsätter att förbättras upp till sex månader, sedan rekommenderas kontinuerliga behandlingar för att upprätthålla samma resultat.

För de flesta krävs endast en behandling. I visa fall rekommenderas 2 eller 4 ytterligare behandlingar, om man till exempel inte tål höga ljusstrålar, eller om hudskadan är av en mer aggressiv typ.

Vad händer efter behandlingen?

Efter behandlingen  kommer huden att vara röd och varm. 

Man upplever att huden känns svullen och kraftigt solbränd. Den intensivaste värmen försvinner efter ca 2-3 timmar. Rodnad och svullnad varierar beroende på hudstruktur och vad som ska behandlas. Huden kommer att ha en rödaktig ton 5-7 dagar efter behandling, Svullnaden kan i värsta fall hålla i sig i upp till 3 dagar! Detta är helt normalt och ett tecken på att vävnaden i läderhuden läker. Make-up kan användas 48 timmar efter behandlingen.

Behandlingstid  Från ca 30 – 60 minuter. Oftast tar man på bedövningsalva  på området som skall verka i ca 30 minuter före behandlingen.

vem inte kan göra fraktionerad co2 laser ?

  • Pågående infektion / virus i huden ex. Herpes eller vårtor
  • Du som behandlas med blodförtunnade läkemedel som till ex Albyl, Trombyl och Waran, även Isotretinoin eller Roaccutan
  • Ingen botox/fillers minst 2 veckor innan behandlingen
  • Om du har en mörk hudton avråder vi från behandling med risk för hyperpigmentering
  • Gravid eller ammande

Vi behandlar inte dig som är under 18 år.

Att tänka på före och efter behandlingen 

Dusch, varma bad/bastu, fysisk träning skall undvikas i 48 timmar.

Undvik att sola dig  2-3 veckor före och efter behandlingen. pga av större risk för pigmentfläckar.

Minst 50 i solskyddsfaktor bör användas efter behandlingarna