BOTOX

1 Område : 1800 kr

2 Område : 2900 kr

3 Område : 3500 kr

De senaste åren har botox ökat de senaste åren. När botox injicerar under huden så minskas muskelns förmåga att skapa rynkor på grund av den förlamar. Det är antagligen det mest kända användningsområdet. Botox giftet ingår i den grupp av gifter som räknas som biologiska stridsmedel.

Botox är mycket utblandat botulinumtoxin, kanske det mest potenta gift som finns. Det behövs endast någon miljondels gram rent gift för att döda en människa. Giftet orsakar förlamning av bland annat andningsmuskulaturen, men det finns motgift och kommer man under behandling snabbt är prognosen god.

Botox används bland annat för att lindra kronisk migrän, där man tror att medlet hjälper till att blockera smärtsignalerna. Exakt hur botox lindrar migrän är dock inte helt klarlagt.

Bakterien som producerar giftet heter Clostridium botulinum och finns naturligt i vår natur. Honung kan exempelvis innehålla små mängder sporer av bakterien och det är därför man inte bör ge honung till små barn.

Nervgiftet är värmekänsligt och förstörs om det finns i mat som tillagas. Förgiftningar är därför vanligast för mat som ska ätas kall, till exempel gravad fisk.

Behandlingarna utförs av en Utbildad läkare.